Službene stranice Atletskog kluba "Međimurje" Čakovec
Gdje se nalazite: Naslovnica Novosti Peteromeč HR-SLO-CZE-HUN-SLK, Varaždin, 30.9.2017.

Peteromeč HR-SLO-CZE-HUN-SLK, Varaždin, 30.9.2017.

PAVAO STRAHIJA 2. U ŠTAFETI

Peteromeč HR-SLO-CZE-HUN-SLK, Varaždin, 30.9.2017. - PAVAO STRAHIJA 2. U ŠTAFETI

Tradicionalni Peteromeč kadetskih atletskih reprezentacija Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Češke i Slovačke, svake se godine održava u jednoj od ovih zemalja, a ove je godine domaćin bila Hrvatska i Grad Varaždin. Organizaciju ovog izuzetno zahtjevnog natjecanja u kojem nastupaju najbolje kadetkinje i kadeti iz pet srednjeeuropskih zemalja preuzeo je Atletski klub Sloboda, a natjecanje je održano na istoimenom stadionu u Varaždinu. Hrvatska kadetska atletska reprezentacija osvojila je u ekipnom poretku, u srazu s ovim jakim i kvalitetnim suparnicima, treće mjesto kod kadeta..

..kadetkinje su osvojile četvrto mjesto dok su u zbroju muških i ženskih rezultata naši reprezentativci osvojili treće mjesto.

Doprinos u osvajanju bodova za Hrvatsku dao je i član Atletskog kluba Međimurje, Pavao Strahija. On je naime u Varaždinu nastupio kao član štafete 4 x 100 m u kojoj je trčao prvu izmjenu, i koja je osvojila visoko drugo mjesto. U ovoj štafeti trčali su još i Luka Dubajić član Agrama Zagreb, Noah Janković član Istre Pula te Mihael Horvat, član Slobode iz Varaždina.

Pavao Strahija jedini je ove godine od međimurskih atletičara uspio obući reprezentativni dres, a nastup na ovom prestižnom natjecanju osigurao je u Finalu KUP-a Hrvatske za kadete održanom sedam dan prije u Rijeci, kada je u utrci na 100 m osvojio 4. mjesto i na taj način postao član reprezentativne štafete.

Natjecanje je odlično organizirao Atletski klub Sloboda a veliki doprinos u provedbi dali su i suci Zbora atletskih sudaca Međimurja, koji su u velikom broju pomogli svojim kolegama iz Varaždina.