Službene stranice Atletskog kluba "Međimurje" Čakovec
Gdje se nalazite: Naslovnica Novosti Balkansko juniorsko dvoransko prvenstvo, Sofia 13.2.2021.

Balkansko juniorsko dvoransko prvenstvo, Sofia 13.2.2021.

ANA BRONČANA U ŠTAFETI, ČETVRTA NA 800 M !

Balkansko juniorsko dvoransko prvenstvo, Sofia 13.2.2021. - ANA BRONČANA U ŠTAFETI, ČETVRTA NA 800 M !

U svom prvom nastupu u dresu hrvatske atletske reprezentacije koja je protekle subote sudjelovala na Balkanskom prvenstvu za juniorke i juniore u Sofiji, članica AK Međimurje Ana Dobša je osvojila brončanu medalju u štafeti 4 x 400 m u kojoj je odlično trčala 2. izmjenu, te 4. mjesto u utrci na 800 m, u kojoj je nakon velike gužve na startu uspjela izvući solidan rezultat i zauzeti visoku poziciju. 

Ana je štafetu 4 x 400 m trčala sa Klarom Koščak i Rahelom Leščak iz AK Sloboda Varaždin, te Nicole Milić iz AK Kvarner Rijeka, a štoperica je u cilju pokazala rezultat od 3 minute 51 sekunde i 69 stotinki, što je u uzbudljivoj završnici bilo za 9 stotinki sekunde bolje od četvrtoplasirane Rumunjske. U utrci na 800 m sudjelovalo je osam trkačica a Ana je četvrto mjesto izborila s 2:15,17, iza prvoplasirane Slovenke Veronike Sadek, njene sunarodnjakinje Petje Klojčik na drugom mjestu i trećeplasirane Rumunjke Claudie Costiuc. Članovi naše reprezentacije osim u štafeti osvojili su još četiri medalje od koji je Varaždinka Klara Koščak osvojila zlato sa novim hrvatskim rekordom za juniorke na 100 prepone te broncu u skoku u dalj, te Nedelišćanec Roko Farkaš član Slobode Varaždin koji je u skoku u dalj bio odličan drugi i osvojio srebrnu medalju.

Ana Dobša je tako na najbolji način opravdala poziv izbornika juniorske reprezentacije Drage Palčića i ostvarila odlične nastupe u Bugarskoj. Ne treba zaboraviti da je do ovih rezultata došla uz pomoć trenera Aleksandra Žbulja, te svoje vrijedne ekipe u AK Međimurje s kojima je u proteklim zimskim mjesecima redovito trenirala na otvorenom, po velikoj hladnoći i u vrlo lošim uvjetima izazvanih korona virusom. No trud se isplatio i Ana spremna čeka nove izazove u sezoni koja je na samom početku.