Službene stranice Atletskog kluba "Međimurje" Čakovec
Gdje se nalazite: Naslovnica Novosti

Novosti

Svečanim proglašenjem i podjelom priznanja najboljim pojedincima u Industrial baru Metalac zaključena je 7. sezona kros lige Globetka za 2018. godinu.

Opširnije

Sedma sezona organiziranog trčanja u čakovečkoj Globetki došla je do samoga kraja. U periodu od 2012., do sedmog kola 2018. godine, održano je ukupno 53 kola. Broj trkača se u tom razdoblju višestruko povećao, pa je tako prva sezona, koja je održana 2012. godine, završila s prosjekom od 58 trkača po kolu a ukupno je trčalo u toj sezoni 102 trkača. Do 2017. godine prosjek je narastao na 135 trkača sa ukupnim brojem od 260 sudionika dok je u 2018. godini do 7. kola prosjek čak 178 trkača sa ukupno 310 sudionika. Sveukupno se u ovih sedam godina organiiziranja lige do ovogodišnjeg 7. kola u ligu uključilo preko 620 trkača. Posljednje 8. kolo za 2018. godinu, održat će se u subotu 10.11.2018. s početkom u 14 sati. a ujedno će se osim same utrke s razmakom od otprilike sat vremena nakon ulaska posljednjih trkača u cilj održati i proglašenja najuspješnijih u ovoj sezoni. Za razliku od prošlih godina proglašenje naboljih održat če se u industrial bar-u Metalac. koji se nalazi odmah do Konzuma u Zrinsko Frankopanskoj  ulici. Razlog tome je što proglašenja na Gradskim bazenima više nisu moguća radi povećanog broja trkača..

Opširnije

ostalo je još nekoliko dana do polaska na put za Ljubljanu na 23. Ljubljanski (polu)maraton  u organizaciji AK Međimurje, pa ovim putem obavještavamo sudionike o detaljima putovanja:

Opširnije

Školsko sportsko društvo "Ponos" iz Podturna jedanaestu je godinu zaredom bilo domaćin županijskog krosa za osnovne škole Međimurja, a ove godine po prvi puta priključile su im se i srednje škole. Na terenima uz rijeku Muru sa startom i ciljem kod ribičkog doma Podturen okupilo se blizu 300 trkača koji su se natjecali u tri starosne kategorije. Kod učenica 5 . i 6. razreda ekipnu pobjedu ostvarila je ekipa "ČAK-a" iz II OŠ Čakovec u ženskoj konkurenciji dok je u muškoj ekipnu pobjedu odnijela "Prva" iz I OŠ Čakovec. U kategoriji 7. i 8. razreda najbolji je bio "Kondor" iz Murskog Središća koji je pobijedio u ženskoj i muškoj konkurenciji. Kod srednje škola pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji također su iz iste škole i to čakovečke Gimnazije Josip Slavenski. 

Opširnije

Nakon Proljetnog krosa iz 2017. godine ponovo se u čakovečkom parku okupilo preko 1000 trkača koji su sudjelovali na Jesesnkom krosu za polaznike vrtića i učenike osnovnih i srednjih škola Međimurja. Sunčano i toplo vrijeme bez daška vjetra omogućilo je na zelenom travnjaku pod zidinama Starog grada nadmetanje u odličnim uvjetima. Izjednačenu borbu za najbolju osnovnu školu po broju osvojenih odličja, dobila je II Osnona škola iz Čakovca, koja je osvojila tri zlatne, četiri srebrne i četiri brončane medlaje, a odmah do nje s tri zlata, dvije srebrne te sa čak sedam brončanih bila je I osnovna škola Čakovec. 

Opširnije

U subotu 13.10.2018. s početkom u 11 sati održat će se u čakovečkom parku u organizaciji AK Međimurje tradicionalni Jesenski kros za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Međimurja te polaznike vrtića. Dovedite svoje klince i klinceze, nećake ili unuke i uživajte u još jednoj trkačkoj predstavi u "jezeru" kraj Starog grada. Sve o dosadašnjim krosevima u čakovečkom parku koji se održavaju već četrnaestu godinu zaredom pogledajte na sljedećem linku

Opširnije

5. kolo HALS-a održano je u Čakovcu po izuzetno lijepom vremenu i  odličnim uvjetima za nastupe atletičara. Na natjecanju je nastupilo preko četiristo četrdeset atletičarki i atletičara iz trideset i jednog atletskog kluba Hrvatske i Slovenije...

Opširnije

Najbolji veterani Hrvatske, Češke, Mađarske, Slovenije, Austrije i Švicarske nastupili su na atletskom šesteromeču u Čakovcu na stadionu SRC Mlladost, u organizaciji AK Međimurje...

Opširnije

Ove godine konačno po idealnom vremenu održana 13. utrka grada Mursko Središće.

Opširnije