Službene stranice Atletskog kluba "Međimurje" Čakovec
Gdje se nalazite: Naslovnica Novosti

Novosti

Utrka grada Mursko Središće održati će se već 16. puta u subotu, 27. kolovoza s početkom u 18 sati ove godine u organizaciji Atletskog kluba Mursko Središće, po običaju sa startem i ciljem kod nogometnog igrališta NK "Rudar" u Murskom Središću. Sudionici mogu birati između standardnih dionica: glavnu utrku na 10 km sa okretom u Križovcu, 2.5 km za građane ulicama grada, te za najmlađe dječju "baby" utrku na 100 metara.

Opširnije

3. kolo HALS-a za limače i limačice održano je u organizaciji AK Međimurje Čakovec, ali ovog puta na Belici. Nastupila su ukupno 142 natjecatelja sa 262 starteva. Rezultati u nastavku.

Opširnije

5. kolo kros lige Globetka održano je po pravom ljetnom i sparnom vremenu. Na ovom kolu je ukupno nastupilo 190 natjecatelja. Pobjednici po kategorijama: 7,8km: Jurica Tomac (AK Međimurje) i Dubravka Horvat (individualac); 3,6km: Hrvoje Vugrinec (individualac) i Ana Dobša (AK Međimurje); Hodanje: Boris Lacković (AK DInamo Zrinjevac) i Ira Branilović (individualac). U ovom kolu se istaknuo Boris Lacković, koji je popravio svoj rekord staze kod hodača, te on sada iznosi 20:20.

Opširnije

U Sisku je održano 2. kolo HALS-a za limačice i limače. Usprkos hladnom i kišovitom vremenu, nastupilo je 211 natjecatelja sa 374 starteva. Natjecalo se  u 6 starosnih kategorija i to u trčanjima na 60m i 300m te skoku u dalj, bacanju vortexa i štafetama. Natjecanje je bilo pojedinačno i ekipno.

Opširnije

Erste plava liga, okupila je na stadionu SRC Mladost u Čakovcu učenike 1. - 6. razreda osnovnih škola. Nastupali su učenici iz gotovo svih osnovnih škola u Međimurje, ali bilo ih je i iz ostalih županija. Natjecanja su se odvijala u disciplinama 60m, 300m, 600m, skok u dalj, bacanju vortexa i bacanju kugle.

Opširnije

I ove godine ste pozvani na jubilarnu 5. utrku općine Mala Subotica koja će se održati 9. srpnja 2022. godine s početkom u 18:00 sati na uobičajenoj lokaciji kod Osnovne škole Tomaša Goričanca. Za razliku od prethodnih izdanja, promijenile su se trasa i duljina kraće i duže utrke zbog izgradnje novog mosta preko Trnave, pa možete birati između dva ili jednog kruga od 4,2 km.

Opširnije

U sklopu Orehijade i proslave dana općine vrlo uspješno je organizirana prva utrka ulicama Orehovice po prilično vrućem nedjeljnom poslijepodnevu. Premijerni pobjednici su Dubravka Horvat i Siniša Škvorc na dva kruga po "Revici", Ana Goričanec i Saša Horvat u jednom krugu od 3 km.

Opširnije

Županijsko natjecanje za učenice i učenike 5. i 6. razreda osnovnih škola Međimurja po prvi je puta održano u Podturnu na tartanskoj 200-metarskoj stazi OŠ Podturen i u organizaciji ŠSD-a Ponos Podturen. Sudjelovalo je devet škola u muškoj i isto toliko u ženskoj konkurenciji a titule najboljih ponijele su ŠSD Pume iz OŠ Nedelišće kod učenica te ŠSD Kondor iz OŠ Mursko Središće kod učenika...

Opširnije

Nakon dvogodišnje stanke izazvane pandemijom covid-a 19, u čakovečkom parku ponovo su trčali polaznici vrtića, te osnovnih i srednjih škola s podučja Međimurja. Unatoč izostanku velikog broja djece zbog vjerskih obreda na ovogodišnjem Proljetnom krosu okupilo se čak 745 trkača, a trčalo se po lijepom i ugodnom vremenu. Kros su poduprli pokrovitelji Međimurska županija i Grad Čakovec te sponzori AMC Međimurje i Ambijenti Čakovec, a prije početka prve utrke male trkače je pozdravila gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini. U borbi za medalje najuspješnije su bile čakovečke osnovne škole a u neizvjesnoj završnici titulu najbolje ponijela je III OŠ iz Čakovca sa tri zlatne, dvije srebrne i dvije brončane medalje. 

Opširnije

Nakon dvije godine pauze održana je 7. kros utrka u Frkanovcu u prekrasnom prirodnom ambijentu i organizaciji Udruge Frkanovčani. Pobjednici su: Alenka Horvat i Ivan Maltar na dužoj dionici, kao i Lea Kos (sa rekordom kraće staze) i Saša Horvat.

Opširnije

Domaćini iz općine Orehovica sa udrugom "Sport za sve" Orehovica organiziraju po prvi puta utrku povodom Dana općine. Trčati će se u poslijepodnevnim satima, u nedjelju, 22. svibnja 2022. u 16 sati za završetak trodnevne proslave i tradicionalne "Orehijade". Birati možete između jednog kruga po "Revici" od 3,2 km ili dva kruga od 6,4 km sa startom i ciljem kod nogometnog igrališta NK Croatia.

Opširnije

Tko ima volje za malo drugačiju utrku, i ove godine se za vikend 21. i 22. svibnja održava Hog Race - zanimljiva blatna veprova utrka na 6 km s postavljenim raznoraznim preprekama koje treba svladati. Uz cjelodnevni program te subote i nedjelje ugostit će vas obitelj Horvat na imanju PG Geler u Malom Mihaljevcu.

Opširnije