Službene stranice Atletskog kluba "Međimurje" Čakovec
Gdje se nalazite: Naslovnica Novosti

Novosti

Otvorene su prijave za 2. Čakovečki polumaraton Zrinskih koji će se održati u nedjelju 29. travnja 2018. godine. Točno u 10,00 sati u Zrinsko Frankopanskoj ulici odmah do rotora kod pošte, startat će trkači u utrci polumaratona na 21 km i utrci građana na 5 km. U cilj će utrčati u samom centru Čakovca na Trgu Republike, gdje će se u 13 sati održati i proglašenja. Prijavni centar koji će biti smješten u zgradi Scheier, odmah do Trga Republike, raditi će u subotu 28.4. od 10 - 18 sati te na dan utrke 29.04. od 8 sati nadalje. Raspis natjecanja, obrazac za prijavu te popis prijavljenih nalazi se u privitku..

Opširnije

Na Uskrsni ponedjeljak, 2. travnja ove godine, Planinarsko društvo Bundek iz Murskog Središća organizirat će trail utrku od Čakovca do Štrigove. Na ovoj zanimljivoj utrci koja se trči planinarskom stazom, predviđene su dvije staze i to kraća u duljini od 12 km koja završava kod Crkve u Lopatincu i dulja od 27 km kojoj je cilj u Štrigovi...

Opširnije

Članovi AK Međimurje nastupili su i ove godine na dvoranskom mitingu u Beču, koji se održava u Dusika Halle  u organizaciji ASVO Wien. Naši su atletičari ostvarili niz odličnih rezultata i osobnih rekorda a najuspješniji su bili Lovro Žbulj koji je na 800 m u konkurenciji mlađih juniora osvojio 3. mjesto te Sven Todorović koji je u uzbudljivom nadmetanju pobijedio u bacanju kugle hicem od 13,96 m..

Opširnije

Sedemdesetak zaljubljenika u trčanje u prirodi, od čega polovica pripadnika policije, branitelja i vatrogasaca, sudjelovalo je na prvoj memorijalnoj utrci u spomen na Željka Murka, pripadnika policije koji je tragično preminuo u akciji prije 15 godina. Staza sa startom i ciljem kod doma UHVIDR-e u Gornjem Kuršancu bila je iznimno teška jer je većim dijelom bila prekrivena snijegom koji je pošteno izmorio trkače. Unatoč vrlo teškom terenu svi prijavljeni završili su utrku, a za nagradu dočekali su ih pokloni tvrtke Bernarda te ukusan grah i kuhano vino.

Opširnije

Kadeti AK Međimurje nastupili su ove subote na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u dvorani, koje se održalo u Rijeci u atletskoj dvorani na Kantridi. U Rijeku je otputovalo šestero najboljih kadeta AK Međimurje, a "čast" kluba spasio je na ovom natjecanju Matija Novak, koji odličnim skokom u zadnjoj seriji uspio osvojiti 3. mjesto i brončanu medalju. Matiji je za ovaj doseg bilo potrebno skočiti 5 metara i 72 centimetra, čime je znatno poboljšao i svoj osobni rekord...

Opširnije

Prvo ovogodišnje državno prvenstvo na kojem su nastupili članovi AK Međimurje održano je u Rijeci u atletskoj dvorani stadiona Kantrida, na kojem su se za odličja borili mlađe seniorke i mlađi seniori. Zapažen uspjeh ostvarilo je na tom natjecanju  i dvoje članova AK Međimurje, Ivana Zeljko i Sven Todorović, koji su osvojili svako po jedno odličje. Ivana je u skoku u vis s rezultatom 163 cm osvojila srebrnu medalju dok je Sven osvojio broncu u bacanju kugle s rezultatom 13,37 m..

Opširnije

U subotu 10. veljače, s početkom u 10,00 sati, održat će se još jedna nova utrka, koja će biti posvećena djelatniku PUM-a Čakovec, Željku Murku, tragično preminulom u policijskoj akciji prije točno 15 godina. Utrka će se održati sa startom kod objekta UHVIDR-e, kod jezera na Dravi u Gornjem Kuršancu, a trčat će se  u dvije kategorije, onoj u kojoj će se za odličja boriti zajedno  policajci, vojnici i vatrogasci, dakle svi oni koji brinu o sigurnosti građana Hrvatske, te u drugoj u kojoj će nastupiti građani. Proglašenja će se održati u apsolutnoj kategoriji posebno za žene i posebno za muškarce, što znači da nema kategorija po godištima. 

Opširnije

Iznenađujuće dobar i rekordan odaziv dogodio se već u 1. kolu ovogodišnje kros lige Globetka, održanom danas u 14 sati. Naime rekord iz 2016. godine kada je u drugom kolu trčalo 153 trkača obilato je nadmašen jer je danas trčalo čak njih 167 ! Pobjede su odnijeli na duljoj dionici od 7,8 km Marijan Huzjak i Nina Dobša dok su na kraćoj od 3,6 km s novim osobnim rekordima pobijedili Lovro žbulj i Ana Dobša... 

Opširnije

U nedjelju 21.siječnja u dvorani DG sport u Prelogu, Atletski klub Međimurje četvrtu je godinu zaredom organizirao atletski višeboj na kojem se okupilo 167 malih atletičara. Svoje su snage odmjeravali natjecatelji iz 9 različitih klubova: AK Sloboda Varaždin, MAK Varaždin, AK Virovitica, AK Koprivnica, AK Bjelovar, AK Zaprešić, AK Međimurje, AK Nedelišće i AK Mursko Središće, razvrstani u sedam starosnih kategorija..

Opširnije

Kros liga Globetka za 2018. godinu održat će se sedmu godinu zaredom a prvo kolo predviđeno je za subotu 27. siječnja s početkom u 14 sati. U odnosu na prethodnu sezonu neće biti promjena, osim što se pomiču starosne kategorije i ograničenja za jednu godinu na više. Jedna od pogodnosti za trkače je da se startnina za cijelu sezonu, koja iznosi 100 kn, osim na licu mjesta prije početka utrke, može uplatiti i na IBAN AK Međimurje: HR5023400091116017115, model 02 s pozivom na broj 2018. U opisu..

Opširnije

Grad pod Marjanom 18. će put zaredom organizirati polumaratonsku utrku koja će se održati u nedjelju 25. veljače 2018. Atletskom klubu Međimurje ovo će biti prvo organizirano putovanje za trkače u 2018. godini, pa ovim putem pozivamo sve one koji se žele prijaviti putem grupne i jeftinije prijave da to učine najkasnije do 31. prosinca 2017. Cijena grupne prijave iznosi 120,00 kn po trkaču ako je grupa veća od 30 prijavljenih, pa molimo da svi zainteresirani svoju namjeru putovanja u Split zabilježe u on-line obrascu.  

Opširnije

Tradicionalno druženje za kraj godine održat će se na kraju 2017. u restoranu Kristal Čakovec, u subotu 23. prosinca s početkom u 19 sati. Pozivamo sve one koji se žele opustiti u ugodnoj atmosferi uz večeru, muziku i ples da se prijave putem on-line obrasca koji se nalazi u prilogu najave. Na druženje su pozvani svi članovi Kluba, ali i roditelji, trkači koji sudjeluju na brojnim utrkama, partneri, i svi oni koji su na bilo koji način povezani ili upoznati s radom AK Međimurje..

Opširnije