Službene stranice Atletskog kluba "Međimurje" Čakovec
Gdje se nalazite: Naslovnica Novosti

Novosti

Kao što se nagađalo posljednjih dana, a zbog vrlo lošije situacije s pandemijom virusa korone u Međimurskoj županiji, prisiljeni smo teška srca otkazati ovogodišnji Polumaraton Zrinskih.  Nadamo se da će krajem travnja iduće godine situacija biti puno bolja i dozvoliti nam organizaciju Polumaratona za 2021. godinu. Zahvaljujemo vam se na velikom broju od preko 500 pristiglih prijava što je jako dobar odaziv u ovakvim okolnostima. Što se tiče uplaćenih startnina, prebacit ćemo ih na iduću godinu, ali ako neko želi neka nam se javi i izvršit ćemo povrat novca. 

 

Opširnije

Drage trkačice i trkači, u skladu s trenutnom vrlo lošom situacijom po pitanju širenja zaraze virusom Covid19 te svjesni činjenice da s velikom neizvjesnošću očekujete informacije o održavanju 4. Polumaratona Zrinskih, želimo vas obavijestiti da ćemo potvrdu o održavanju ili otkazivanju utrke objaviti u ponedjeljak 9.11.2020. Također iz tog razloga pomičemo i krajnji rok za prijavu i uplatu startnine a to je srijeda 11.11.2020. Naime, nalazimo se u gotovo bezizlaznoj situaciji po pitanju organizacije ovogodišnjeg Polumaratona Zrinskih koji je već jednom odgođen, a treba se održati 15.11.2020. No kako nada umire posljednja tako se i mi nadamo da ćemo utrku ipak organizirati unatoč trenutno vrlo lošoj epidemiološkoj slici..

Opširnije

Zbog korona virusa odgođen je velik broj utrka u Hrvatskoj, pa tako i 4. Čakovečki polumaraton Zrinskih koji se trebao održati 26. travnja, a za odgodu je odabrana nedjelja 15.11.2020. Za utrku se prije odgode već prijavilo preko 300 trkača, a oni koji to nisu stigli učiniti, mogu ponovo pokušati jer su prijave ponovo otvorene..

Opširnije

Prvenstvo Hrvatske u višebojima održat će se u Čakovcu u subotu i nedjelju 10 i 11.10. u organizaciji AK Međimurje Čakovec. Paralelno će se održati i HALS, i to 3. kolo za starije kategorije u subotu 10.10. i 2. kolo za mlađe kategorije (limači) u nedjelju. Natjecanja započinju oba dana u 9,30 sati disciplinama HALS-a.

Opširnije

Pretposljednje kolo Globetke održano je ponovno uz epidemiološke mjere i uz nešto manji odaziv od uobičajenoga sa 211 sudionika. I ovaj puta su postignuti novi rekordi staza - Simone Jambrošić na 3,6 km i Borisa Lackovića kod hodača.

Opširnije

Ovogodišnje državno prvenstvo za veteranke i veterane nakon nekoliko promjena termina ipak je održano u Čakovcu na stadionu SRC Mladost u organizaciji AK Međimurje Čakovec. Čakovečki stadion je već više puta bio poprište veteranskih državnih i međunarodnih natjecanja, a jedan od razloga za to je i poveći broj natjecatelja upravo iz redova domaćeg kluba, koji su i na ovom prvenstvu bili najbrojniji, ali i uspješni u postizanju rekordnih ostvarenja i osvojenih medalja..

Opširnije

U Čakovcu je u protekle subote održano Državno prvenstvo za veteranke i veterane te Prvenstvo Hrvatske atletske lige sjever u konkurenciji ml. i starijih kadtkinja i kadeta ml. juniorki i juniora te žena u muškaraca. Nastupilo je blizu 300 natjecatelja iz preko 30 klubova...

Opširnije

Uspjelo se održati 6. (a u stvari 4.) kolo ovogodišnje Globetke nakon ljetne pauze. Obilježje ovog kola je novi rekord Simone Jambrošić na dužoj stazi te Borisa Lackovića kod hodača.

A po prvi puta, nakon 66 održanih kola kros lige Globetka, provjerite i listu najboljih rezultata svih vremena, kako u ukupnom poretku tako i po svim kategorijama.

Opširnije

Tradicionalno već treću godinu za redom u organizaciji Vinske kuće Hažić a uz podršku AK-a Međimurja održano je zabavno "bežanje po goricama" kao svojevrsno zagrijavanje pred berbu grožđa. Trčalo se  10 redova po vinogradu, jedan po jedan, ukupno 300 m, a cilj je bio trčati u što bržem vremenu. Sudjelovalo je 27 trkačica i trkača a s novim rekordima staze najbrži su bili Saša Horvat sa 1:52,9 i Nada Siladi sa 2:35,0 

Opširnije

Trail Sveti Juraj na Bregu & Memorijal Stjepan Koraj održan je ove godine u subotu na dužinama staza od nešto manje od 12 km i nešto više od 4 km. Stvarni pobjednici su Mateja Kaniški i Mladen Ignac na 12 km, Ana Dobša i Saša Horvat na 4 km, dok su "dobno korigirani" pobjednici ovaj puta Mateja Kaniški i Vjekoslav Vorih na 12 km, te Ana Goričanec i Valentin Šipuš na 4 km.

Opširnije

Trail Sveti Juraj na Bregu & Memorijal Stjepan Koraj ove će godine imati u programu glavnu utrku na 12 km te utrku građana na 4 km. Start i cilj bit će kao i prijašnjih godina na prostoru PG Geler Mali Mihaljevec...

Opširnije

Prijatelji trkači iz TK Kotoripski begači 6. godinu zaredom organiziraju utrku pod nazivo "Kotoripska petnaestica". Više o svemu pogledajte u raspisu a prijave idu putem on-line obrasca

Opširnije