Službene stranice Atletskog kluba "Međimurje" Čakovec
Gdje se nalazite: Naslovnica Novosti Kros liga Globetka 2018. - 2. kolo, 06.03.2018.

Kros liga Globetka 2018. - 2. kolo, 06.03.2018.

NAJBOLJI ODAZIV UNATOČ TEŠKIM UVJETIMA

Kros liga Globetka 2018. - 2. kolo, 06.03.2018. - NAJBOLJI ODAZIV UNATOČ TEŠKIM UVJETIMA

Rekordan odaziv u 1.kolu Kros lige Globetka za 2018. godinu kada je nastupilo 167 trkača, nije bio slučajan, a dokaz tome je još bolji odaziv u 2. kolu, održanom ovog utorka. Naime, unatoč teškim uvjetima, suprotno očekivanjima, utrku je završio dosada najveći broj sudionika, njih 169! Stazom na kojoj su bili pomiješani blato i snijeg u otapanju, bilo je vrlo teško trčati, pa i ne čudi podatak da u ciljnoj listi nijednom trkaču nije upisana "PB", oznaka osobnog rekorda. U takvim uvjetima najbolje se snašao povratnik na trkačke staze Martin Srša koji je pobijedio na duljoj stazi od 7,8 km dok je kod žena svoje sportsko iskustvo najbolje iskoristila poznata triatlonka Daria Pletikapa. Na kraćoj distanci od 3,6 km najbolji su bili Mario Horvat i Ana Dobša...

Za dobro raspoloženje nakon naporne utrke pobrinuli su se i Ambijenti d.o.o. Čakovec i Cvjećarnica Iris Miklavec, koji su svim sudionicama pripremili jaglace i karanfile, koji su im uručeni nakon ulaska u cilj kao znak pažnje za predstojeći Dan žena, dok je  okrijepu osigurala obitelj Jambrešić iz Murskog Središća. Organizator AK Međimurje im se na ovim donacijama najljepše zahvaljuje. 

Iduće 3. kolo održat će se u utorak 10. travnja s početkom u 18 sati. Do tada će ova naporna utrka 2. kola u teškim uvjetima za trčanje pasti u zaborav, a ostat će ona unutranja snaga i ponos koji nas vuče naprijed u nove pobjede. Upravo onako kako i piše na majici za Globetku: "Pain is temporary pride is forever!"