Službene stranice Atletskog kluba "Međimurje" Čakovec
Gdje se nalazite: Naslovnica Novosti Kros liga Globetka 2018. - 3. kolo, 10.04.2018.

Kros liga Globetka 2018. - 3. kolo, 10.04.2018.

I U 3. KOLU REKORDNO

Kros liga Globetka 2018. - 3. kolo, 10.04.2018. - I U 3. KOLU REKORDNO

Kao što je i bilo za očekivati, rekordan odaziv zabilježen je i treći puta ove godine na Kros ligi Globetka. Bolji vremenski uvjeti izmamili su dodatni broj trkača pa se "brojčanik" u 3. kolu zaustavio na 197 ! Organizator AK Međimurje predvidio je da bi odaziv mogao biti na toj razini pa su prvi puta od postojanja lige trkači startali u dvije skupine. Najprije je u 18 sati započela utrka na 3,6 km a točno pet minuta nakon toga i utrka na 7,8 km...

.. Najbrži u ovom kolu bili su na 7,8 km Alenka Horvat iz Novog Sela Rok kod žena a protivnike je iznenadio Mladen Ignac iz Murskog Središća pobijedivši u utrci muškaraca. Na 3,6 km treću pobjedu u ovoj sezoni ostvarila je Ana Dobša iz Čakovca a Lovro Žbulj iz Čakovca prvi je prošao ciljem u muškoj konkurenciji. Nakon tri kola u ukupnom poretku na duljoj stazi vode Alenka Horvat i Marijan Huzjak, oba iz Novog Sela Rok, dok na kraćoj vode Ana Dobša iz Čakovca i Ervin Nedeljko iz Murskog Središća.

Organizator je bio više nego zadovoljan odazivom a isto se može reći i za sudionike koji ovaj puta nisu imali problema s prevelikom gužvom na startu, budući da su trke bile odvojene. Raspoloženje je dodatno pojačala i Međimurska pivovara "Lepi dečki" koja je trkače počastila pivom iz svog proizvodnog pogona.

Iduće kolo održat će se u utorak 8. svibnja s početkom u 19 sati.