Službene stranice Atletskog kluba "Međimurje" Čakovec
Gdje se nalazite: Naslovnica Novosti

Novosti

Prvo ovogodišnje natjecanje za atletičarke i atletičare održano je uz odobrenje Nacionalnog stožera civilne zaštite, u atletskoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu. Ovo su natjecanje jedva dočekali i članovi atletskog kluba Međimurje, koji su nakon napornog treniranja bez adekvatnih uvjeta izazvanih korona virusom, uspješno nastupili na natjecanju koje je okupilo najbolje hrvatske atletičarke i atletičare. Najuspješniji na ovom natjecanju bili su Sven Todorović, koji je s novim osobnim rekordom od 14,41 m osvojio 3. mjesto u bacanju kugle 7,26 kg, te Ana Dobša koja je s također najboljim osobnim ostvarenjem 800 m istrčala za 2:13,88 osvojivši pritom 4. mjesto.

Opširnije

Od ponedjeljka 1. veljače na snazi su nove ublažene mjere koje nam omogućuju treniranje na stadionu SRC Mladost po ustaljenom programu. Tako su treninzi za natjecatelje od 9-11 sati i 15-17 sati svakog dana osim subote kada se trenira od 9-11 sati. Veteranima i trkačima na duge pruge preporučujemo termin od 17-18,30 sati ponedjeljkom, srijedom i petkom, te od 9-11 sati subotom. Članovi Atletske škole još će morati pričekati za rad u dvoranama a do tog vremena također im je dostupno treniranje na otvorenom u dogovoru s trenerima.

Opširnije

Prošle godine nismo imali sreće, nadamo se da ćemo ove od prve uspjeti organizirati 4. Polumaraton Zrinskih

Opširnije

Kao što se nagađalo posljednjih dana, a zbog vrlo lošije situacije s pandemijom virusa korone u Međimurskoj županiji, prisiljeni smo teška srca otkazati ovogodišnji Polumaraton Zrinskih.  Nadamo se da će krajem travnja iduće godine situacija biti puno bolja i dozvoliti nam organizaciju Polumaratona za 2021. godinu. Zahvaljujemo vam se na velikom broju od preko 500 pristiglih prijava što je jako dobar odaziv u ovakvim okolnostima. Što se tiče uplaćenih startnina, prebacit ćemo ih na iduću godinu, ali ako neko želi neka nam se javi i izvršit ćemo povrat novca. 

 

Opširnije

Drage trkačice i trkači, u skladu s trenutnom vrlo lošom situacijom po pitanju širenja zaraze virusom Covid19 te svjesni činjenice da s velikom neizvjesnošću očekujete informacije o održavanju 4. Polumaratona Zrinskih, želimo vas obavijestiti da ćemo potvrdu o održavanju ili otkazivanju utrke objaviti u ponedjeljak 9.11.2020. Također iz tog razloga pomičemo i krajnji rok za prijavu i uplatu startnine a to je srijeda 11.11.2020. Naime, nalazimo se u gotovo bezizlaznoj situaciji po pitanju organizacije ovogodišnjeg Polumaratona Zrinskih koji je već jednom odgođen, a treba se održati 15.11.2020. No kako nada umire posljednja tako se i mi nadamo da ćemo utrku ipak organizirati unatoč trenutno vrlo lošoj epidemiološkoj slici..

Opširnije

Zbog korona virusa odgođen je velik broj utrka u Hrvatskoj, pa tako i 4. Čakovečki polumaraton Zrinskih koji se trebao održati 26. travnja, a za odgodu je odabrana nedjelja 15.11.2020. Za utrku se prije odgode već prijavilo preko 300 trkača, a oni koji to nisu stigli učiniti, mogu ponovo pokušati jer su prijave ponovo otvorene..

Opširnije

Prvenstvo Hrvatske u višebojima održat će se u Čakovcu u subotu i nedjelju 10 i 11.10. u organizaciji AK Međimurje Čakovec. Paralelno će se održati i HALS, i to 3. kolo za starije kategorije u subotu 10.10. i 2. kolo za mlađe kategorije (limači) u nedjelju. Natjecanja započinju oba dana u 9,30 sati disciplinama HALS-a.

Opširnije

Pretposljednje kolo Globetke održano je ponovno uz epidemiološke mjere i uz nešto manji odaziv od uobičajenoga sa 211 sudionika. I ovaj puta su postignuti novi rekordi staza - Simone Jambrošić na 3,6 km i Borisa Lackovića kod hodača.

Opširnije

Ovogodišnje državno prvenstvo za veteranke i veterane nakon nekoliko promjena termina ipak je održano u Čakovcu na stadionu SRC Mladost u organizaciji AK Međimurje Čakovec. Čakovečki stadion je već više puta bio poprište veteranskih državnih i međunarodnih natjecanja, a jedan od razloga za to je i poveći broj natjecatelja upravo iz redova domaćeg kluba, koji su i na ovom prvenstvu bili najbrojniji, ali i uspješni u postizanju rekordnih ostvarenja i osvojenih medalja..

Opširnije

U Čakovcu je u protekle subote održano Državno prvenstvo za veteranke i veterane te Prvenstvo Hrvatske atletske lige sjever u konkurenciji ml. i starijih kadtkinja i kadeta ml. juniorki i juniora te žena u muškaraca. Nastupilo je blizu 300 natjecatelja iz preko 30 klubova...

Opširnije