Službene stranice Atletskog kluba "Međimurje" Čakovec
Gdje se nalazite: Naslovnica Novosti

Novosti

Nakon duge i hladne zime Atletski klub Međimurje nastavlja sa Školom trčanja za odrasle, započetu u 2017. godini. Prvi proljetni trening zakazan je za srijedu 4. travnja s početkom u 18 sati. Svi oni koji žele nešto više naučiti o trčanju i svemu onome što je bitno za pravilnu pripremu i upražnavanje ove izuzetno korisne sportske aktivnosti, moći će to saznati od prof. Aleksandra Žbulja, glavnog trenera u AK Međimurje, koji je u svojoj karijeri, trenirajiući najbolje atletičare Kluba, postigao niz značajnih rezultata na domaćoj i međunarodnoj sceni. Prof. Žbulj će sada svoja bogata iskustva, uz pomoć ostalih trenera u klubu prenijeti i na sve one..

Opširnije

Na Uskrsni ponedjeljak, 2. travnja 2018. godine u organizaciji PD Bundek iz Murskog Središća održan je prvi međimurski trail trasom obnovljenog i ponovno otvorenog Međimurskog planinarskog puta od Čakovca do Štrigove. Po prekrasnom sunčanom vremenu ovu prigodu uveličao je neočekivano velik broj od preko 300 trkača. Najbolji među njima na kraćoj dionici od Čakovca do Lopatinca u dužini od 10km bili su Josip Lacković (AK Varaždin) i Paula Šimunčić (AK Sloboda Varaždin), te na cijeloj dionici trase od skoro 27 km Nikola Špoljar (AK Zabok) i Petra Kontić (AK Sljeme).

Opširnije

Nakon uspješne organizacije puta na Splitski polumaraton AK Međimurje će u prvom dijelu sezone organizirati i zajedničko putovanje na Wings for life u Zadru, Maraton tri srca u Radencima te Plitivički maraton.  

Opširnije

Na Uskrsni ponedjeljak, 2. travnja ove godine, Planinarsko društvo Bundek iz Murskog Središća organizirat će trail utrku od Čakovca do Štrigove. Na ovoj zanimljivoj utrci koja se trči planinarskom stazom, predviđene su dvije staze i to kraća u duljini od 12 km koja završava kod Crkve u Lopatincu i dulja od 27 km kojoj je cilj u Štrigovi...

Opširnije

Rekordan odaziv u 1.kolu Kros lige Globetka za 2018. godinu kada je nastupilo 167 trkača, nije bio slučajan, a dokaz tome je još bolji odaziv u 2. kolu, održanom ovog utorka. Naime, unatoč teškim uvjetima, suprotno očekivanjima, utrku je završio dosada najveći broj sudionika, njih 169! Stazom na kojoj su bili pomiješani blato i snijeg u otapanju, bilo je vrlo teško trčati, pa i ne čudi podatak da u ciljnoj listi nijednom trkaču nije upisana "PB", oznaka osobnog rekorda. U takvim uvjetima najbolje se snašao povratnik na trkačke staze Martin Srša koji je pobijedio na duljoj stazi od 7,8 km dok je kod žena svoje sportsko iskustvo najbolje iskoristila poznata triatlonka Daria Pletikapa. Na kraćoj distanci od 3,6 km najbolji su bili Mario Horvat i Ana Dobša

Opširnije

Zadnje subote u veljači najbolji atletičari AK Međimurje nastupili su u Zagrebu na državnom prvenstvu za seniore i seniorke u novo otvorenoj atletskoj dvorani sa kružnom stazom. Nova atletska dvorana u paviljonu br. 1 Zagrebačkog velesajma, prvi je puta ugostila  atletičare 24. veljače, tako da će ovaj datum biti zapamćen ne samo po postignutim rezultatima već i po početku novog razdoblja za hrvatsku atletiku. Naime, otvorenjem ove prve hrvatske atletske dvorane sa kružnom stazom, Zagreb će u zimskim mjesecima biti destinacija za brojne atletičare diljem Hrvatske..

Opširnije

Članovi AK Međimurje nastupili su i ove godine na dvoranskom mitingu u Beču, koji se održava u Dusika Halle  u organizaciji ASVO Wien. Naši su atletičari ostvarili niz odličnih rezultata i osobnih rekorda a najuspješniji su bili Lovro Žbulj koji je na 800 m u konkurenciji mlađih juniora osvojio 3. mjesto te Sven Todorović koji je u uzbudljivom nadmetanju pobijedio u bacanju kugle hicem od 13,96 m..

Opširnije

Sedemdesetak zaljubljenika u trčanje u prirodi, od čega polovica pripadnika policije, branitelja i vatrogasaca, sudjelovalo je na prvoj memorijalnoj utrci u spomen na Željka Murka, pripadnika policije koji je tragično preminuo u akciji prije 15 godina. Staza sa startom i ciljem kod doma UHVIDR-e u Gornjem Kuršancu bila je iznimno teška jer je većim dijelom bila prekrivena snijegom koji je pošteno izmorio trkače. Unatoč vrlo teškom terenu svi prijavljeni završili su utrku, a za nagradu dočekali su ih pokloni tvrtke Bernarda te ukusan grah i kuhano vino.

Opširnije

Kadeti AK Međimurje nastupili su ove subote na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u dvorani, koje se održalo u Rijeci u atletskoj dvorani na Kantridi. U Rijeku je otputovalo šestero najboljih kadeta AK Međimurje, a "čast" kluba spasio je na ovom natjecanju Matija Novak, koji odličnim skokom u zadnjoj seriji uspio osvojiti 3. mjesto i brončanu medalju. Matiji je za ovaj doseg bilo potrebno skočiti 5 metara i 72 centimetra, čime je znatno poboljšao i svoj osobni rekord...

Opširnije

Prvo ovogodišnje državno prvenstvo na kojem su nastupili članovi AK Međimurje održano je u Rijeci u atletskoj dvorani stadiona Kantrida, na kojem su se za odličja borili mlađe seniorke i mlađi seniori. Zapažen uspjeh ostvarilo je na tom natjecanju  i dvoje članova AK Međimurje, Ivana Zeljko i Sven Todorović, koji su osvojili svako po jedno odličje. Ivana je u skoku u vis s rezultatom 163 cm osvojila srebrnu medalju dok je Sven osvojio broncu u bacanju kugle s rezultatom 13,37 m..

Opširnije

U subotu 10. veljače, s početkom u 10,00 sati, održat će se još jedna nova utrka, koja će biti posvećena djelatniku PUM-a Čakovec, Željku Murku, tragično preminulom u policijskoj akciji prije točno 15 godina. Utrka će se održati sa startom kod objekta UHVIDR-e, kod jezera na Dravi u Gornjem Kuršancu, a trčat će se  u dvije kategorije, onoj u kojoj će se za odličja boriti zajedno  policajci, vojnici i vatrogasci, dakle svi oni koji brinu o sigurnosti građana Hrvatske, te u drugoj u kojoj će nastupiti građani. Proglašenja će se održati u apsolutnoj kategoriji posebno za žene i posebno za muškarce, što znači da nema kategorija po godištima. 

Opširnije

Iznenađujuće dobar i rekordan odaziv dogodio se već u 1. kolu ovogodišnje kros lige Globetka, održanom danas u 14 sati. Naime rekord iz 2016. godine kada je u drugom kolu trčalo 153 trkača obilato je nadmašen jer je danas trčalo čak njih 167 ! Pobjede su odnijeli na duljoj dionici od 7,8 km Marijan Huzjak i Nina Dobša dok su na kraćoj od 3,6 km s novim osobnim rekordima pobijedili Lovro žbulj i Ana Dobša... 

Opširnije