Službene stranice Atletskog kluba "Međimurje" Čakovec
Gdje se nalazite: Naslovnica Novosti

Novosti

Konačni rezultati 2. Čakovečkog polumaratona Zrinski(h) 2018

Opširnije

4. Kolo kros lige Globetka obilježilo je ugodno vrijeme za trčanje koje je pogodovalo trkačima da ostvare čak 58 osobnih rekorda. Nastupilo je ukupno u obje trke 187 trkača, pa se prosjek u četiri ovogodišnja kola popeo na 180 trkača po kolu. Svoju dominaciju na stazi od 7,8 km nastavio je u muškoj konkurenciji Mladen Ignac, koji je iza sebe ostavio sve renomirane konkurente, dok je kod žena prva ciljem prošla Nina Dobša. Na kraćoj stazi od 3,6 km prva pobjeda Davida Igreca kod muškaraca i četvrta ovogodišnja pobjeda Ane Dobša. Odličnu atmosferu i raspoloženje trkača dodatno je začinio Franjo Dujić, koji je za svoj 50. rođendan počastio sve sudionike prefinom sacher tortom, koja bi zbog svojih dimenzija lako mogla ući i u Guinnessovu knjigu rekorda :)

Opširnije

Obavještavamo sudionike 2. Čakovečkog polumaratona Zrinskih da se danas,u subotu 28.04. u 10 sati, u zgradi Scheier otvara prijavni centar za podjelu startnih paketa za one koji su se već prijavili. Nove prijave više nisu moguće putem interneta već samo u prijavnom centru koji će raditi od 10-18 sati u subotu te od 8 - 9,30 sati u nedjelju na dan utrke. (Zgrada Scheier nalazi se u centru Čakovca preko puta Gradske kavane). Preporučujemo da se prijave i podizanje startnih paketa obave dan ranije u subotu, kako bi se izbjegle veće gužve u nedjelju prije starta.. 

Opširnije

Otvorene su prijave za 2. Čakovečki polumaraton Zrinskih koji će se održati u nedjelju 29. travnja 2018. godine. Točno u 10,00 sati u Zrinsko Frankopanskoj ulici odmah do rotora kod pošte, startat će trkači u utrci polumaratona na 21 km i utrci građana na 5 km. U cilj će utrčati u samom centru Čakovca na Trgu Republike, gdje će se u 13 sati održati i proglašenja. Prijavni centar koji će biti smješten u zgradi Scheier, odmah do Trga Republike, raditi će u subotu 28.4. od 10 - 18 sati te na dan utrke 29.04. od 8 sati nadalje. Raspis natjecanja, obrazac za prijavu te popis prijavljenih nalazi se u privitku..

Opširnije

Prekrasno vrijeme u čakovečkom parku dočekalo je školarce i polaznike vrtća na ovogodišnjem Proljetnom krosu Međimurja, nastupilo je ukupno 879 trkača a na "tribinama je bilo još toliko roditelja i navijača pa je u parku i ovom prilikom bila velika gužva. Po broju osvojenih medlja najuspješnija je u konkurenciji osnovnih škola u izjdnačenoj konkurenciji bila II osnovna škola iz Čakovca čiji su predstavnici osvojili tri zlatne dvije srebrne i dvije brončane,

Opširnije

Kao što je i bilo za očekivati, rekordan odaziv zabilježen je i treći puta ove godine na Kros ligi Globetka. Bolji vremenski uvjeti izmamili su dodatni broj trkača pa se "brojčanik" u 3. kolu zaustavio na 197 ! Organizator AK Međimurje predvidio je da bi odaziv mogao biti na toj razini pa su prvi puta od postojanja lige trkači startali u dvije skupine. Najprije je u 18 sati započela utrka na 3,6 km a točno pet minuta nakon toga i utrka na 7,8 km...

Opširnije

Atletski klub Međimurje u ovom će tjednu imati pune ruke posla, jer će se održati čak tri natjecanja. U utorak se održava 3. kolo kros lige Globetka, zatim u subotu Proljetni kros za učenike međimurskih škola i vrtića u čakovečkom parku a dan poslije i prvo ovosezonsko natjecanje na atletskoj stazi - prvo kolo HALS-a (Hrvatske atletske lige sjever) 

Opširnije

U trećem kolu Kros lige Globetka za 2018. godinu, koje će se održati u utorak 10. travnja s početkom u 18 sati, po prvi puta trkači će startati u dva odvojena starta. Naime u prva dva kola nastupio je rekordan broj trkača (sada je prosjek 169) pa se prvi kilometar utrke trči sporo s mnogo preticanja i promjena ritma. O odvajanju starteva razmišljalo se već dulje vrijeme no "trkački bum" koji se dogodio početkom sezone prisilio je organizatora na ovaj korak bez odgađanja. Dakle, najprije će točno u 18 sati startati trkači na 3,6 km a 5 minuta nakon toga uslijedit će i start na 7,8 km.... 

Opširnije

Nakon duge i hladne zime Atletski klub Međimurje nastavlja sa Školom trčanja za odrasle, započetu u 2017. godini. Prvi proljetni trening zakazan je za srijedu 4. travnja s početkom u 18 sati. Svi oni koji žele nešto više naučiti o trčanju i svemu onome što je bitno za pravilnu pripremu i upražnavanje ove izuzetno korisne sportske aktivnosti, moći će to saznati od prof. Aleksandra Žbulja, glavnog trenera u AK Međimurje, koji je u svojoj karijeri, trenirajiući najbolje atletičare Kluba, postigao niz značajnih rezultata na domaćoj i međunarodnoj sceni. Prof. Žbulj će sada svoja bogata iskustva, uz pomoć ostalih trenera u klubu prenijeti i na sve one..

Opširnije

Na Uskrsni ponedjeljak, 2. travnja 2018. godine u organizaciji PD Bundek iz Murskog Središća održan je prvi međimurski trail trasom obnovljenog i ponovno otvorenog Međimurskog planinarskog puta od Čakovca do Štrigove. Po prekrasnom sunčanom vremenu ovu prigodu uveličao je neočekivano velik broj od preko 300 trkača. Najbolji među njima na kraćoj dionici od Čakovca do Lopatinca u dužini od 10km bili su Josip Lacković (AK Varaždin) i Paula Šimunčić (AK Sloboda Varaždin), te na cijeloj dionici trase od skoro 27 km Nikola Špoljar (AK Zabok) i Petra Kontić (AK Sljeme).

Opširnije

Nakon uspješne organizacije puta na Splitski polumaraton AK Međimurje će u prvom dijelu sezone organizirati i zajedničko putovanje na Wings for life u Zadru, Maraton tri srca u Radencima te Plitivički maraton.  

Opširnije