Službene stranice Atletskog kluba "Međimurje" Čakovec
Gdje se nalazite: Naslovnica Novosti

Novosti

Iznenađujuće dobar i rekordan odaziv dogodio se već u 1. kolu ovogodišnje kros lige Globetka, održanom danas u 14 sati. Naime rekord iz 2016. godine kada je u drugom kolu trčalo 153 trkača obilato je nadmašen jer je danas trčalo čak njih 167 ! Pobjede su odnijeli na duljoj dionici od 7,8 km Marijan Huzjak i Nina Dobša dok su na kraćoj od 3,6 km s novim osobnim rekordima pobijedili Lovro žbulj i Ana Dobša... 

Opširnije

U nedjelju 21.siječnja u dvorani DG sport u Prelogu, Atletski klub Međimurje četvrtu je godinu zaredom organizirao atletski višeboj na kojem se okupilo 167 malih atletičara. Svoje su snage odmjeravali natjecatelji iz 9 različitih klubova: AK Sloboda Varaždin, MAK Varaždin, AK Virovitica, AK Koprivnica, AK Bjelovar, AK Zaprešić, AK Međimurje, AK Nedelišće i AK Mursko Središće, razvrstani u sedam starosnih kategorija..

Opširnije

Kros liga Globetka za 2018. godinu održat će se sedmu godinu zaredom a prvo kolo predviđeno je za subotu 27. siječnja s početkom u 14 sati. U odnosu na prethodnu sezonu neće biti promjena, osim što se pomiču starosne kategorije i ograničenja za jednu godinu na više. Jedna od pogodnosti za trkače je da se startnina za cijelu sezonu, koja iznosi 100 kn, osim na licu mjesta prije početka utrke, može uplatiti i na IBAN AK Međimurje: HR5023400091116017115, model 02 s pozivom na broj 2018. U opisu..

Opširnije

Grad pod Marjanom 18. će put zaredom organizirati polumaratonsku utrku koja će se održati u nedjelju 25. veljače 2018. Atletskom klubu Međimurje ovo će biti prvo organizirano putovanje za trkače u 2018. godini, pa ovim putem pozivamo sve one koji se žele prijaviti putem grupne i jeftinije prijave da to učine najkasnije do 31. prosinca 2017. Cijena grupne prijave iznosi 120,00 kn po trkaču ako je grupa veća od 30 prijavljenih, pa molimo da svi zainteresirani svoju namjeru putovanja u Split zabilježe u on-line obrascu.  

Opširnije

Tradicionalno druženje za kraj godine održat će se na kraju 2017. u restoranu Kristal Čakovec, u subotu 23. prosinca s početkom u 19 sati. Pozivamo sve one koji se žele opustiti u ugodnoj atmosferi uz večeru, muziku i ples da se prijave putem on-line obrasca koji se nalazi u prilogu najave. Na druženje su pozvani svi članovi Kluba, ali i roditelji, trkači koji sudjeluju na brojnim utrkama, partneri, i svi oni koji su na bilo koji način povezani ili upoznati s radom AK Međimurje..

Opširnije

Članovi AK Međimurje osvojili su najviši međimurski vrh, 345 m visok Cimermanov Breg. Na putu do ove najviše međimurske "planine" uživali su u ljepotama šumskih puteva i livada prekrivenih snijegom. Iako je temperatura bila debelo ispod ništice to ih nije spriječilo da ne prekinu dugogodišnju klupsku tradiciju...

Opširnije

Posljednjeg dana mjeseca studenog održana je na 1. katu Gradskih bazena u Čakovcu Izvanredna izborna sjednica Skupštine Atletskog kluba „Međimurje“ Čakovec. Razlog sazivanja ove izvanredne sjednice bio je biranje novog rukovodstva, ponajprije predsjednika Kluba, budući da je u lipnju ove godine tragično preminuo dotadašnji predsjednik Stjepan Koraj. Odluke Skupštine prilikom izbora novog čelništva i svih upravljačkih tijela bile su jednoglasne, a za novog predsjednika Kluba izabran je dosadašnji tajnik,  Mario Dobša. Dužnost potpredsjednik i dalje će obnašati Davor Križaić dok je za novog tajnika izabran Damir Šimunić..

Opširnije

Izvršni iodbor AK Međimurje na svojoj je sjednici održanoj 23. studenog donio nekoliko odluka od kojih je najvažnija državanje Izvanredne izborne Skuptšine kluba, koja će se održati u četvrtak 30. studenog s početkom u 19 sati na prvom katu Gradskih bazena Čakovec...

Opširnije

Mali atletski klub - MAK, iz Varaždina, proslavio je petu godišnjicu osnutka organizacijom dvoranskog natjecanja za mlađe kategorije. Ovom odlično organizranom natjecanju odazvalo se osam atletskih klubova sa svojim polaznicima atletskih škola, a na njemu su sudjelovali i mali članovi AK Međimurje...

Opširnije

Uspješno je završila 6. sezona kros lige Globetka i to s odličnim odazivom u posljednjem osmom kolu u kojem je nastupilo čak 146 sudionika. Ovakav odaziv dogodio se ove godine već treći puta pa je prosjek „narastao“ na 135 trkača po jednom kolu, što je za razliku od  2016. godine kada je prosjek bio 125 zaista veliki pomak. U ovom posljednjem kolu na 7,8 km pobijedio je Marijan Huzjak iz Novog Sela Rok kod muškaraca, kod žena je prva ciljem prošla Martina Bezek dok su na 3,6 km slavili Ana Dobša u ženskoj i Lovro Žbulj u muškoj konkurenciji..

Opširnije

Drage trkačice, dragi trkači, došli smo gotovo do samog cilja još jedne sezone kros lige Globetka. Ovo je već šesta godina organiziranog trčanja u čakovečkoj šumi Globetka, a u tom periodu sve do danas do sada je održano 45 kola. Prvu sezonu, 2012. godine, završili smo s prosjekom od 58 trkača po kolu a ukupno je trčalo u toj sezoni 102 trkača. Do 2016. godine prosjek je narastao na 125 trkača sa ukupnim brojem od 230 sudionika dok je u 2017. godini do 7. kola prosjek čak 134 trkača sa ukupno 250 sudionika !

Opširnije

Članovi AK Međimurje nastupili su na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u krosu koje je održano u Kutini u odličnoj organizaciji AK Moslavina iz Kutine. Naši najbolji trkači na srednje i duge pruge dobro su se nosili s konkurencijom iz najboljih klubova Hrvatske, pa iako nije osvojena nijedna medalja treba istaći da su ostvareni plasmani bili na visokoj razini  i nadomak osvajanja odličja. To se posebno odnosi na Lovru Žbulja, koji je u utrci kadeta na 2000 m osvojio četvrto mjesto, a vrijedan plasman ostvarila je i Ana Dobša koja je na dvostruko kraćoj dionici u konkurenciji mlađih kadetkinja bila peta..

Opširnije