Službene stranice Atletskog kluba "Međimurje" Čakovec
Gdje se nalazite: Naslovnica Novosti

Novosti

I ove godine se prijavite za zajedničko putovanje u Zadar 5.5. na Wings for Life 2019.

Opširnije

Rezultati Otvorenog dvoranskog prvenstva Međimurja u atletici u višebojima za mlađe kadetkinje i kadete, te limačice i limače

Opširnije

Rekordnim odazivom  započelo je prvo ovogodišnje kolo Kros lige Globetka, koja se već osmu godinu za redom održava u sjeverozapadnom dijelu grada Čakovca. Iako je temperatura bila stupanj iznad ništice, to nije sprijećilo čak 209 sudionika da po hladnom vremenu i stazi prekrivenoj snijegom sudjeluje ne početku osme sezone u čakovečkoj Globetki...

Opširnije

Prvo kolo Kros lige "Globetka" za 2019. godinu održat će se u subotu 26. siječnja s početkom u 14 sati. Ovo je već osma sezona čakovečke kros lige koja se od 2012. godine održava u šumi Globetka, nadomak sjeverozapadnom dijelu Grada Čakovca. Utrke se održavaju na dvije duljine, kraćoj od 3,6 km te duljoj od 7,8 km, a start i cilj nalaze se na zaobilaznici nasuprot stadiona SRC Mladost. Na rasporedu je kao i do sada osam kola, koja su raspoređena kroz cijelu godinu, pa će trkači nastupati u različitim uvjetima, po hladnoći u zimskim mjesecima ali i vrućinama ljeti. Upravo je i cilj lige...

Opširnije

2. Memorijal u spomen na Željka Murka održat će se u subotu 16. veljače s početkom u 10 sati. Raspis i obrazac za prijavu nalaze se u prilogu članka.

Opširnije

Petu godinu zaredom održava se u Prelogu atletski višeboj za mlađe kategorije, a domaćin ovog netjecanja je Atletski klub Međimurje i dvorana DG sport u Prelogu. Natjecanje je nemijenjeno najmlađim polaznicima atletskih škola i klubova sjeverozapadne Hrvatske te osnovnim škola, a očekuje se dvjestotinjak sudionika. 

Opširnije

Atletski klub Međimurje će i u 2019. godini organizirati putovanja na nekoliko utrka u Hrvatskoj i inozemstvu, a prva od njih biti će nastup u Splitu na Splitskom polumaratonu koiji će se održati 24.veljače 2019. Ukoliko želite nastupiti na ovom sve masovnijem polumaratonu, a u organizaciji AK Međimurje, prijavite se putem on-line prijavnice koju možete pronaći...

Opširnije

Tradicionalno druženje za kraj 2018. godine održat će se u petak 14. prosinca s početkom u 19 sati, u restoranu Međimurski dvori u Lopatincu. Pozivamo sve one koji se žele opustiti u ugodnoj atmosferi uz večeru, muziku i ples da se prijave putem on-line prijavnice koji se nalazi u prilogu najave. Na druženje su pozvani svi članovi Kluba, ali i roditelji, trkači koji sudjeluju na brojnim utrkama, partneri, i svi oni koji su na bilo koji način povezani ili upoznati s radom AK Međimurje.

Cijena menija i pića iznosi 130 kn a plaća se prilikom dolaska

Opširnije

Svečanim proglašenjem i podjelom priznanja najboljim pojedincima u Industrial baru Metalac zaključena je 7. sezona kros lige Globetka za 2018. godinu.

Opširnije

Sedma sezona organiziranog trčanja u čakovečkoj Globetki došla je do samoga kraja. U periodu od 2012., do sedmog kola 2018. godine, održano je ukupno 53 kola. Broj trkača se u tom razdoblju višestruko povećao, pa je tako prva sezona, koja je održana 2012. godine, završila s prosjekom od 58 trkača po kolu a ukupno je trčalo u toj sezoni 102 trkača. Do 2017. godine prosjek je narastao na 135 trkača sa ukupnim brojem od 260 sudionika dok je u 2018. godini do 7. kola prosjek čak 178 trkača sa ukupno 310 sudionika. Sveukupno se u ovih sedam godina organiiziranja lige do ovogodišnjeg 7. kola u ligu uključilo preko 620 trkača. Posljednje 8. kolo za 2018. godinu, održat će se u subotu 10.11.2018. s početkom u 14 sati. a ujedno će se osim same utrke s razmakom od otprilike sat vremena nakon ulaska posljednjih trkača u cilj održati i proglašenja najuspješnijih u ovoj sezoni. Za razliku od prošlih godina proglašenje naboljih održat če se u industrial bar-u Metalac. koji se nalazi odmah do Konzuma u Zrinsko Frankopanskoj  ulici. Razlog tome je što proglašenja na Gradskim bazenima više nisu moguća radi povećanog broja trkača..

Opširnije

ostalo je još nekoliko dana do polaska na put za Ljubljanu na 23. Ljubljanski (polu)maraton  u organizaciji AK Međimurje, pa ovim putem obavještavamo sudionike o detaljima putovanja:

Opširnije

Školsko sportsko društvo "Ponos" iz Podturna jedanaestu je godinu zaredom bilo domaćin županijskog krosa za osnovne škole Međimurja, a ove godine po prvi puta priključile su im se i srednje škole. Na terenima uz rijeku Muru sa startom i ciljem kod ribičkog doma Podturen okupilo se blizu 300 trkača koji su se natjecali u tri starosne kategorije. Kod učenica 5 . i 6. razreda ekipnu pobjedu ostvarila je ekipa "ČAK-a" iz II OŠ Čakovec u ženskoj konkurenciji dok je u muškoj ekipnu pobjedu odnijela "Prva" iz I OŠ Čakovec. U kategoriji 7. i 8. razreda najbolji je bio "Kondor" iz Murskog Središća koji je pobijedio u ženskoj i muškoj konkurenciji. Kod srednje škola pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji također su iz iste škole i to čakovečke Gimnazije Josip Slavenski. 

Opširnije