Službene stranice Atletskog kluba "Međimurje" Čakovec
Gdje se nalazite: Naslovnica Novosti

Novosti

Općina Sveti Martin na Muri vas poziva na 2. utrku Svetomartinska Mura koja će se održati u subotu 8. svibnja s početkom u 18 sati. Utrke na 3,9 i 7,8 km odvijat će se u prelijepom ambijentu uz rijeku Muru a partner utrke AK Međimurje uz vrijedne domaćine garantira da ćete istinski uživati na ovoj "najsjevernijoj" utrci Hrvatske...

Opširnije

Polumaraton Zrinskih, koji se u 2020. godini nije održao, u ovoj je godini doživio svoje 4. izdanje, a na njemu je sudjelovalo 418 trkača, od čega 198 u utrci na 5 km te 220 u polumaratonu. Pobjednici su bili svi oni koji su pretrčali 5 ili 21 km, ali u cilj su najbrže ušli: na 21 km kod žena olimpijka Matea Parlov Koštro (AK Svetice, Zagreb) u vremenu 1:14:13, ispred Tee Faber (AK Dubrovnik) i Lucije Kopić (AK Fit Zaprešić) te kod muškaraca Ivan Dračar (HAAK Mladost Zagreb) sa 1:13:18, ispred Blaž Car Pavlica (AK Kvarner) i Alena Čretnog (AK Zabok). U utrci građana na 5 km pobijedili su kod žena Simona Jambrošić sa 17:56 (AK Varaždin) ispred Ane Dobša (AK Međimurje Čakovec) i Sare Špiranec (AK Virovitica) te kod muškaraca Josip Oulovsky (AK Dubrovnik) sa 16:30 ispred Mariana Bakšića (AK Glina) i Mladena Ignaca (AK Međimurje Čakovec). Sva četiri pobjednika popravili su i rekorde staze na 21 i 5 km te za to zasluženo preuzeli novčane nagrade organizatora...

Opširnije

4. Polumaraton Zrinskih održat će se 25. travnja s početkom u 9,00 sati..

Opširnije

Po kišovitom i neobično hladnom vremenu za travanj otvorena je jubilarna 10. sezona kros lige Globetka.

Opširnije

U utorak 13. travnja krećemo s 1. kolom Globetke za 2021. u kojoj ćemo organizirati ukupno 6. kola, od kojih će se plasman bodovati 5 najboljih. Kako bismo mogućnost prenošenja zaraze virusa korone sveli na minimum obavezno je prilikom prijava i odlaska na start nositi zaštitnu masku i držite se propisanog razmaka. Nakon starta maska se može spremiti ili baciti. Kao i ranijih godina u 18,00 starta utrka na 3,6 km a 5 minuta kasnije 7,8 km. Radi izbjegavanja gužve preporučamo da se startnina od 100 kn uplaćuje na IBAN AK Međimurje: HR5023400091116017115...

Opširnije

Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske redovito se svake godine početkom ožujka održava u Splitu, a tako je bilo i ove godine, pa su put Splita krenuli i najbolji bacači Atletskog kluba Međimurje iz Čakovca. Naši su predstavnici na tom natjecanju osvojili jednu medalju, a to je uspjelo Svenu Todoroviću, koji je svojoj bogatoj kolekciji medalja s državnih prvenstava dodao još jednu brončanu, u bacanju kladiva..

Opširnije

Protekle subote održano je na travnatim terenima između rijeke Drave i sportske dvorane Arena u Varaždinu, Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu. Na ovom natjecanju  okupilo se  preko 600 trkača iz 34 hrvatska atletska kluba, koji su se natjecali u pet starosnih kategorija i ukupno dvanaest utrka. Utrke su odlično organizirali članovi AK Varaždin na oduševljenje svih sudionika i trenera budući da ovo natjecanje prošle godine zbog pandemije nije ni održano. Članovi AK Međimurje na ovom su natjecanju sudjelovali u 10 od 12 utrka programa, a najbolji plasman ostvarila je ekipa AK Međimurje u konkurenciji juniorki na 4 km koja je osvojila pehar za 2. mjesto !. Za ovu ekipu nastupile su Ana Dobša koja je rutinski nadjačala sve protivnice i u cilj ušla kao pobjednica te Nensi Sirc na 14. i Marlena Babić na 15. mjestu.

Opširnije

Ovogodišnje Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu održat će se u Varaždinu u organizaciji AK Varaždin na travnatim terenima između sportske dvorane Arena i rijeke Drave. Trener AK Međimurje Aleksandar Žbulj sastavio je ekipu koja će pokušati obraniti odlično 4. mjesto iz Labina od prije dvije godine.

Opširnije

Globetka za 2021. trebala je započeti 1. kolom u utorak 9. ožujka, no kako za sada još nemamo zeleno svjetlo stožera Civilne zaštite utrke se odgađaju do daljnjega 🙁. Za vrijeme 1. kola planirana je i podjela  majica Globetke za 2020. , kao i medalja za poredak prvih troje po kategorijama i plaketa za prvih petero u ukupnom poretku. Kako se prvo kolo neće održati u planiranom terminu podjela će se održati u srijedu i petak 10. i 12. ožujka od 18-19 sati na prvom katu stadiona SRC Mladost...

Opširnije

Posljednje u nizu ovosezonskih dvoranskih natjecanja u atletskoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu, bilo je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniorke i seniore, na kojem su sudjelovali najbolji atletičari i atletičarke Hrvatske. Na ovom natjecanju naš je klub predstavljalo troje predstavnika koji su prethodno ostvarili normu za nastup. U utrci na 800 m nastupili su Ana Dobša i Ivan Dujić, dok je u bacanju kugle nastupio Sven Todorović. Ana je trčala na razini svojeg najboljeg ovogodišnjeg ostvarenja i ciljem prošla u vremenu 2:14,28 osvojivši po treći puta ove sezone 4. mjesto. Svoju prvu utrku ispod 2 minute istrčao je na 800 m Ivan Dujić a štoperica je u cilju pokazala vrijeme 1:59,62 što je bilo dovoljno za 8. mjesto. U bacanju kugle Sven Todorović je bio jedan od ozbiljnijih kandidata za osvajanje medalje, no to se nažalost zbog ozljede nije ostvarilo.

Opširnije

U svom prvom nastupu u dresu hrvatske atletske reprezentacije koja je protekle subote sudjelovala na Balkanskom prvenstvu za juniorke i juniore u Sofiji, članica AK Međimurje Ana Dobša je osvojila brončanu medalju u štafeti 4 x 400 m u kojoj je odlično trčala 2. izmjenu, te 4. mjesto u utrci na 800 m, u kojoj je nakon velike gužve na startu uspjela izvući solidan rezultat i zauzeti visoku poziciju. 

Opširnije

Odličan rezultat postignut na prvom ovogodišnjem natjecanju u utrci na 800 m svrstao je Anu Dobša u reprezentativni sastav juniorki i juniora koji će iduće subote nastupiti na Balkanskom juniorskom dvoranskom prvenstvu, u glavnom gradu Bugarske, Sofiji. Balkanska atletska federacija ima u svom članstvu dvadeset i jednu državu pa se može očekivati jaka konkurencija koja će Ani dobro doći u skupljanju iskustva na međunarodnom planu. Na ovom natjecanju prošle je godine uspješno nastupila Marta Novak, članica AK Mursko Središće, i tom prilikom osvojila visoko 5. mjesto.

Opširnije