Službene stranice Atletskog kluba "Međimurje" Čakovec
Gdje se nalazite: Naslovnica Novosti

Novosti

U jutarnjim satima nedjelje, 16.08.2020. održana je 2. utrka "Murščak" u Domašincu s ciljem upoznavanja poučne staze Murščak. Ove godine staze su produžene, pa je glavna utrka imala 12 km, građani i hodači su imali za prijeći 4,5 km, a prije svih natjecala su se i djeca na različitim dužinama dionica prema svom uzrastu.

Opširnije

U subotu, 18.07.2020. nekoliko članova AK „Međimurje“ nastupilo je na 21. Sljemenskom Maratonu, u sklopu kojeg su bili održani Pojedinačno i Ekipno Prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze. Klub je imao mušku ekipu u sastavu Saša Horvat, Siniša Škvorc i Ranko Orehovec. U izrazito jakoj konkurenciji, Horvat je osvojio 27. mjesto (3:46´35´´), Škvorc 44. (3:55´45´´), a Orehovec se pozicionirao na 53. mjestu (4:07´54´´). U ekipnoj konkurenciji dečki su zauzeli 6. mjesto...

Opširnije

Drugi vikend zaredom Zagreb je bio domaćin jednog državnog atletskog prvenstva, a ovom prilikom u organizaciji HAAK Mladost za odličja su se borili najbolji juniori i juniorke Hrvatske. Međimurci su se  ponovo ravnopravno nosili s jakom konkurencijom i ostvarili nekoliko dobrih plasmana. Osvojene su dvije medalje a obje je oko vrata stavio Mladen Ignac, član AK Međimurje koji je bio drugi na 3000 m s novim osobnim rekordom od 9 minuta 8 sekundi i 72 stotinke, te treći na 5000 m sa nešto slabijim rezultatom od svog rekorda, 16 minuta 21 sekundi i 76 stotinki. 

Opširnije

Finale KUP-a Hrvatske u atletici za seniorke i seniore ove je godine spojeno i s Ekipnim prvenstvom u toj kategoriji, a razlog tome je skraćena atletska sezona zbog situacije s korona virusom. Ovo „dva u jedan“ natjecanje održano je na stadionu Mladosti u Zagrebu u organizaciji AK Dinamo Zrinjevac, a u prisustvu najboljih hrvatskih atletičarki i atletičara. Od Međimurskih predstavnika nastupili su samo članovi AK Međimurje koji su u ukupnom poretku u KUP sistemu osvojili 8. mjesto u konkurenciji  25 klubova. U ekipnom sustavu natjecanja Međimurje je kod seniorki zauzelo 6. mjesto od prijavljenih sedam ekipa dok su seniori na 7. mjestu od osam ekipa...

Opširnije

Drugu godinu zaredom u Domašincu će se održati utrka "Murščak" u organizaciji Općine Domašinec i AK Međimurje, a termin za ovu utrku koja starta na igralištu NK Dinamo Domašinec je nedjelja 16. kolovoza u 9,00 sati. Na programu su dvije duljine staze, kraća na 4,5 km i dulja od 12 km, koje su u odnosu na prošlogodišnje povećane, s ciljem još boljeg upoznavanja poučne staze Murščak koja se proteže od Domašinca pa sve do Mure. Utrka na 12 km se boduje i za sjeverozapadni KUP, a na programu su i dječje utrke koje startaju od 8,30 sati.

Opširnije

U subotu 11.07. na stadionu u Čakovcu su u organizaciji Atletskog kluba "Međimurje" Čakovec po prvi puta održane kvalifikacije ERSTE PLAVE LIGE, atletskog natjecanja za učenike 3., 4., 5. i 6. razreda osnovnih škola. Kvalifikacije su već održane u nekoliko gradova diljem Hrvatske, a finale u kojem će nastupiti po dvoje najboljih iz kvalifikacija održat će se u Zagrebu uoči IAAF Chalenge mitinga početkom rujna.

Opširnije

Dvodnevno Pojedinačno atletsko prvenstvo Hrvatske u kategoriji mlađih juniorki i juniora održano je proteklog vikenda na stadionu SRC Mladost po lijepom i ugodnom vremenu. Natjecanju su se, zbog nedostatka termina uvjetovanih situacijom s korona virusom, priključili  i najbolji dugoprugaši Hrvatske koji su nakon posljednje discipline mlađih juniora prvog dana pod reflektorima odradili Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u utrci na 10000 m u kategoriji seniorki i seniora te juniorki i juniora. Osim dobrih vremenskih uvjeta pažnju su plijenila i novouređena atletska borilišta stadiona Mladost, a prije nego su natjecanja započela sve prisutne je pozdravio i predsjednik Hrvatskog atletskog saveza, Ivan Veštić...

Opširnije

Zapažene nastupe ostvarili su članovi AK Međimurje na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe i starije kadetkinje i kadete održanom u Varaždinu na stadionu Sloboda. Vrlo zahtjevno natjecanje sa 500 sudionika iz 47 hrvatskih atletskih klubova održano je po velikoj vrućini u organizaciji AK Sloboda Varaždin, a sudili su atletski Suci Zborova Varaždin, Zagreb i Međimurje. Dodatno je organizaciju otežavalo i pridržavanje mjera atletičara i publike u cilju sprječavanja zaraze virusom Covid 19, no i to su domaćini natjecanja uspješno riješili...

Opširnije

U ponovljenom terminu 26. lipnja 2020. uspjelo je otvaranje novouređene eko-turističke poučne pješačko biciklističke staze "Svetomartinska Mura" u Žabniku kod Mlinarske hiže. Tom prigodom u organizaciji općine Sveti Martin na Muri i Atletskog kluba Međimurje održana je i prva kros utrka sa preko 150 sudionika. Pobjednici su Martina Bezek (TK Rudar) i Siniša Škvorc (AK Međimurje) u dužoj utrci, te Jelena Taradi Mihalović (AK Međimurje) i Mario Horvat (PG Geler) u kraćoj utrci.

Opširnije

Nova kros utrka "Svetomartinska Mura" kod Mlina na Muri - točnije najsjevernijoj točki Republike Hrvatske u Žabniku, trebala se održati 20. ožujka, no zbog pandemije virusa Covid 19 ona će se održati u petak 26. lipnja s početkom u 17,00 sati. Organizator općina Sveti Martin na Muri na ovaj način želi promovirati novouređenu Eko-turističku poučnu šetnicu na obalama rijeke Mure što stvarno vrijedi posjetiti. Dođite i uvjerite se!

Opširnije

Čakovečki noćni cener okupio je 600 trkača koji su sudjelovali na dvije utrke, na 5 i 10 km. Na 10 km najbrži su bili Andrej Hladnik iz AK Varaždin i Lucija Kopić AK Fit Zaprešić, dok su na kraćoj stazi prvi ciljem prošli Ante Živković i Tea Faber oba iz AK Dubrovnik. Od članova AK Međimurje plasman među tri najbolja ostvarili su Mladen Ignac 2. mjestom u utrci na 10 km i Nada Siladi 3. mjestom na 10 km. Odlični su bili i Lea Kos s osvojenim 5. mjestom na 5 km te Siniša Škvorc 6. u utrci na 10 km.

Opširnije

Prvog dana ljeta trčati ćemo prvi čakovečki noćni cener. Utrka će krenuti točno u 21.44 ispred čakovečkog "orla" i vodit će vas u putovanje po Čakovcu te tople, ljetne noći. Na linku "prijave i uplata kotizacije" ispod teksta, uz pretohodnu registraciju na Ticket2Go odaberite koju trku želite trčati i kliknite na "kupi ulaznice". Na taj način istovremeno će se izvršiti prijava i uplata, a potvrda o tome stići će na vašu e-mail adresu.

Opširnije