Službene stranice Atletskog kluba "Međimurje" Čakovec
Gdje se nalazite: Naslovnica Novosti

Novosti

Treću godinu zaredom održat će se utrka u spomen na Stjepana Koraja tragično preminulog predsjednika AK Međimurje. Ovaj nesretni događaj zbio se u lipnju 2017. godine na polumaratonskoj utrci u Fužinama. Trail Sveti Juraj na Bregu & Memorijal Stjepan Koraj ove će godine u nedjelju 25. kolovoza imati u programu glavnu utrku na 16,3 km te utrku građana na 4 km. Start i cilj bit će kao i prijašnjih godina na prostoru PG Geler Mali Mihaljevec. Uz AK Međimurje kao organizatora utrku će podržat i Općina Sveti Juraj na Bregu koja će biti glavni pokrovitelj. 

Opširnije

Po 14. puta održati će se međunarodna Utrka grada Mursko Središće u organizaciji Atletskog kluba Mursko Središće, ove godine u subotu, 31. kolovoza s početkom u 18 sati.

Kao i uvijek, utrka je pod pokroviteljstvom grada Mursko Središće, a sudionici mogu birati između standardnih dionica: glavnu utrku na 10 km, 2.5 km za građane ili dječju "baby" utrku na 100 metara za najmlađe.

Opširnije

Državno pojedinačno prvenstvo u atletici za veteranke i veterane, održano na stadionu Kantrida u Rijeci, bilo je vrlo uspješno za članove veteranske sekcije Atletskog kluba Međimurje iz Čakovca. Naši su najbolji veterani na ovom natjecanju osvojili čak 18 medalja od čega 12 zlatnog, 4 srebrnog i 2 brončanog sjaja. Zlatne medalje osvojili su: u kategoriji M60 Branko Todorović u bacanju kugle i diska, Danijel Štefičar na 200m i Zvonko Horvatić..

Opširnije

Na međunarodnom atletskom mitingu u Veszpremu, Mađarska, uspješno su nastupile i dvije članice AK Međimurje. Ana Dobša je odlično trčala 800 m u konkurenciji kadetkinja i pritom pobijedila s 2:19,08 , više od tri sekunde boljim rezultatom od dosadašnjeg osobnog rekorda. Odličan nastup u skoku u dalj ostvarila je i Lea Branilović koja je u jakoj konkurenciji s preskočenih 510 cm osvojila 5. mjesto

Opširnije

U organizaciji udruge "Sport za sve" iz Male Subotice po velikoj sparini održana je 3. utrka povodom Dana Općine Mala Subotica. Među rekordnih preko 200 trkača najbrži su bili Martina Bezek (TK Rudar Mursko Središće) i Andrej Hladnik (AK Varaždin) na 7,3 km, a na kraćoj dionici za građane domaćini Ana Goričanec i Martin Toplek (NK Spartak Mala Subotica).

Opširnije

Nakon Splitskog državnog kadetskog prvenstva dva uzastopna vikenda bila su rezervirana za starije uzraste i to oba puta u Rijeci na stadionu Kantrida. Razlog selidbe najboljih atletičara na jug Hrvatske bila je nemogućnost održavanja natjecanja u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, budući da se na jedine tri postojeće lokacije u isto vrijeme odvijaju radovi na sanaciji atletskih borilišta. Novu atletsku tartan stazu tako će tijekom ovog ljeta dobiti stadion Mladosti na Savi u Zagrebu, Stadion Slobode u Varaždinu i što posebno veseli, stadion Mladosti u Čakovcu. Zbog ovog je razloga ASK Split bio domaćin državnog prvenstva za kadetkinje i kadete, a AK Kvarner u dva je uzastopna vikedna ugostio najbolje juniorke i juniore te mlađe juniorke i juniore. Na ova dva natjecanja od međimurskih atletičara nastupili su samo članovi AK Međimurje Čakovec a odlične nastupe okrunili su sa dvije medalje i to na natjecanju mlađih juniora. Obje medalje bile su brončanog sjaja a osvojili su ih Matija Novak u utrci na 200 m i Filip Vučenik u troskoku...

Opširnije

U Ivanovcu je ove godine u organizaciji novoosnovane Udruge sportske rekreacije "Sport za sve", te tjedan dana ranije od uobičajenog termina, održana utrka "Vanovski cener 2019". Po ne baš povoljnim vremenskim uvjetima za trčanje novi pobjednici su: Alenka Horvat i Andrej Hladnik iz AK Varaždin u glavnoj utrci, Mirjana Zidarić (AK Varaždin) i Mladen Ignac (AK Međimurje) u utrci građana, kao i Paulina Plačko i Denis Toplek kod hodača.

Opširnije

Po vrlo vrućem i sparnom vremenu održano je posljednje kolo kros lige Globetka ove polusezone. Unatoč teškim uvjetima odaziv ponovno nije razočarao, održavajući tako ovogodišnji prosjek na vrlo visokoj razini od skoro 230 sudionika po kolu. Pobjednici su Alenka Horvat i Andrej Hladnik na 7,8 km, Anja Jambrešić i Saša Horvat na 3,6 km, te Ivana Zeljko kod hodača. U ukupnom poretku nakon pet održanih kola na 7,8 km u vodstvu je Andrej Hladnik ispred Marijana Huzjaka i Anđelka Horvata dok je kod žena ...

Opširnije

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika ovogodišnja humanitarna Utrka Grada Čakovca 2019. uspjela se održati tek iz 3. pokušaja. No broj 13 je ovaj put bio sretan broj, jer se prijavio i na startu pojavio najveći broj sudionika otkad se ona održava koji su kupnjom startnog broja zajedno pripomogli u prikupljanju iznosa većeg od 10.000 kuna u dobrotvorne svrhe Udruzi oboljelih od celijakije sjeverozapadne Hrvatske.

Opširnije

Ove godine utrku Vanovski cener organizira novoosnovana Udruga sportske rekreacije "Sport za sve" u Ivanovcu, i to tjedan ranije od uobičajenog termina, točnije 15. lipnja 2019. Po običaju, moguće je birati između dionica na 10 km ili nešto lakše na 2,8 km gdje se mogu uključiti i hodači.

Opširnije

Zaljubljenici trčanja i bicikliranja imat će prilike u nedjelju 9. lipnja u 10 sati nastupiti na 2. Dobravskom duatlonu koji će se održati u Donjoj Dubravi na trasi smještenoj uz prekrasan krajolik i obalu rijeke Drave. Ukupni pobjednici dobivaju pehare, a pobjednici po kategorijama medalje. Za sve sudionike osigurana je finišerska medalja, jelo i sudjelovanje u tomboli sa vrijednim nagradama (1.nagrada vikend u Baškoj). Organizator duatlona Općina Donja Dubrava, poziva sudionike na pravovremenu prijavu radi lakše organizacije utrke...

Opširnije

Jedan od glavnih preduvjeta za održavanje Utrke Grada Čakovca je lijepo vrijeme, bez sumnji i rizika da će biti kiše ili hladnog vremena. Stoga smo prisiljeni radi što boljeg odaziva djece, roditelja, natjecatelja u inv. kolicima, hodača i nordijskih hodača, PONOVO ODGODITI ovaj događaj i to za idući tjedan kada se očekuje poboljšanje vremena. Molimo za razumijevanje, jer želimo da Čakovečkim parkom trči ili hoda što veći broj sudionika. Točan datum odredit ćemo kada bude sigurno da će nas vremenski uvjeti poslužiti...

Opširnije