Službene stranice Atletskog kluba "Međimurje" Čakovec
Gdje se nalazite: Naslovnica Novosti

Novosti

Vrijedni aktivisti iz mjesnog odbora Mihovljan odlučili su prvi puta u svom naselju organizirati utrku pod nazivom "Z brega na breg"  koja se planira održati u subotu 28.9.2019. s početkom u 15 sati. Više o svemu pronađite u raspisu...

Opširnije

Najtrofejniji međimurski atletičar posljednjih godina, Sven Todorović, nastavio je svoj ovogodišnjih niz odličnih ostvarenja na državnim prvenstvima osvojivši u Rijeci na Pojedinačnom prvenstvu za mlađe seniore čak tri odličja i to sva tri zlatnog sjaja. Sven je pobijedio konkurenciju u bacanju kugle težine 7,26 kg koju je prebacio preko 14,28 m, bacanju diska 2 kg s prebačenih 43,81 m i bacanju kladiva težine 7,26 kg sa prebačenih 42,05 m, i postao jedan od najuspješnijih atletičara prvenstva u Rijeci...

Opširnije

Kotoripski begači i ove godine organiziraju Kotoripsku petnajsticu, sa startom i ciljem na farmi "Muškatljin" Donja Dubrava. Utrka se održava ove subote 7.9.2019. s početkom u 10 sati. Više o svemu pronađite u raspisu a aktualne informacije na facebook stranici TK Kotoripski begači...

Opširnije

Nastavak atletske sezone nakon ljetne stanke započeo je petim kolom Hrvatske atletske lige sjever, koje je održano u Varaždinu u organizaciji MAK Varaždin. Naši su atletičari osvojili veliki broj odličnih plasmana što se odrazilo i na ekipni poredak klubova, pri čemu su najuvjerljiviji bili limačice i limači koji su natjecanje završili na prvom mjestu. Osim najmlađih prvi su ekipno bili i mlađi juniori dok su na drugom mjestu mlađe juniorke i seniori, a treće seniorke...

Opširnije

I u Murskom Središću nastavljen je trend povećanja trkača koji sudjeluju na trkačkim natjecanjima u Međimurju, pa je tako, unatoč opet preteškim vremenskim uvjetima za trčanje, 14. utrku grada Mursko Središće 2019. po prvi puta pohodilo više od 200 natjecatelja, točnije njih 236.

Opširnije

69. po redu Hanžekovićev memorijal ove se godine održava u utorak 3. rujna, a AK Međimurje će za sve zainteresirane osigurati besplatne ulaznice za trininu istok i organizirati prijevoz autobusom po cijeni od 50 kn. Zainteresirani za ovaj vrhunski sportski događaj se mogu prijaviti putem on-line obrasca u privitku. Polazak u utorak 3.9.2019. u 16 sati sa stadiona SRC Mladost Čakovec..

Opširnije

Nakon ljetne pauze po još uvijek ljetnom i sparnom vremenu održalo se 6. kolo kros lige Globetke. Ukupno je trčalo ili hodalo 216 natjecatelja pa je ovogodišnji prosjek sada 226 po jednom kolu. Pobjede su odnijeli na duljoj stazi Andrej Hladnik i Alenka Horvat dok su na kratkoj najbrži bili Saša Horvat i izuzetno raspoložena Simona Jambrošić koja je oborila rekord staze na 3,6 km koji sada iznosi 13 minuta i 36 sekundi. Dosadašnji rekord koji je sa 13:55 držala Nina Dobša odolijevao je čak 5 godina.

Opširnije

U prekrasnom ambijentu PG Geler u Malom Mihaljevcu održana je 3. trail utrka u spomen na preminulog predsjednika AK Međimurje Stjepana Koraj.

Opširnije

Po 14. puta održati će se međunarodna Utrka grada Mursko Središće u organizaciji Atletskog kluba Mursko Središće, ove godine u subotu, 31. kolovoza s početkom u 18 sati.

Kao i uvijek, utrka je pod pokroviteljstvom grada Mursko Središće, a sudionici mogu birati između standardnih dionica: glavnu utrku na 10 km, 2.5 km za građane ili dječju "baby" utrku na 100 metara za najmlađe.

Opširnije

Treću godinu zaredom održat će se utrka u spomen na Stjepana Koraja tragično preminulog predsjednika AK Međimurje. Ovaj nesretni događaj zbio se u lipnju 2017. godine na polumaratonskoj utrci u Fužinama. Trail Sveti Juraj na Bregu & Memorijal Stjepan Koraj ove će godine u nedjelju 25. kolovoza imati u programu glavnu utrku na 16,3 km te utrku građana na 4,3 km. Start i cilj bit će kao i prijašnjih godina na prostoru PG Geler Mali Mihaljevec. Uz AK Međimurje kao organizatora utrku će podržat i Općina Sveti Juraj na Bregu koja će biti glavni pokrovitelj. 

Opširnije

U Domašincu, 17. kolovoza 2019., po prvi puta održana utrka "Murščak" kao promocija otvorenja nove sportske dvorane u Domašincu.

Opširnije

Obavještavaju se članovi Atletskog kluba Međimurje kao i ostali zainteresirani trkačice i trkači, koji planiraju odlazak na ovogodišnji Ljubljanski polumaraton i maraton, da će AK Međimurje i ove godine izvršiti grupnu (jeftiniju) prijavu (40 eura) te organizirati odlazak autobusom u Ljubljanu... 

Opširnije