Službene stranice Atletskog kluba "Međimurje" Čakovec
Gdje se nalazite: Naslovnica Novosti

Novosti

U subotu 23. srpnja odr┼żat će se 2. po redu Stridon Run. Trči se po Štrigovski mbregima na duljini 2,3 km za građanstvo ili glavna utrka u duljini 11 km

Detaljnije

NK "Kraljevčan 38" u suradnji s Općinom Donji Kraljevec organizira po prvi puta utrku povodom Magdalenja u Donjem Kraljevcu. Trčati će se u poslijepodnevnim satima, u nedjelju, 24. srpnja 2022. u 19,30 sati. Birati mo┼żete između jednog kruga od 3,2 km ili dva kruga od 6,4 km sa startom i ciljem kod nogometnog igrališta NK Kraljevčan 38. A sat vremena prije priredit će i dječje utrke za vrtić/predškolu i učenike ni┼żih razreda OŠ.

Detaljnije

Čakovečki atletski miting odr┼żavao se u razdoblju od 2005. do 2010. godine, a nakon toga je zbog dotrajale atletske staze i samim time loših uvjeta za odr┼żavanje kvalitetnih natjecanja prekinut. Nakon što je staza obnovljena prije dvije godine AK Međimurje ponovo kreće s organizacijom mitinga sa nešto izmijenjenim disciplinama.

Detaljnije

3. kolo HALS-a za limače i limačice odr┼żano je u organizaciji AK Međimurje Čakovec, ali ovog puta na Belici. Nastupila su ukupno 142 natjecatelja sa 262 starteva. Rezultati u nastavku.

Detaljnije

5. kolo kros lige Globetka odr┼żano je po pravom ljetnom i sparnom vremenu. Na ovom kolu je ukupno nastupilo 190 natjecatelja. Pobjednici po kategorijama: 7,8km: Jurica Tomac (AK Međimurje) i Dubravka Horvat (individualac); 3,6km: Hrvoje Vugrinec (individualac) i Ana Dobša (AK Međimurje); Hodanje: Boris Lacković (AK DInamo Zrinjevac) i Ira Branilović (individualac). U ovom kolu se istaknuo Boris Lacković, koji je popravio svoj rekord staze kod hodača, te on sada iznosi 20:20.

Detaljnije

U Sisku je odr┼żano 2. kolo HALS-a za limačice i limače. Usprkos hladnom i kišovitom vremenu, nastupilo je 211 natjecatelja sa 374 starteva. Natjecalo se  u 6 starosnih kategorija i to u trčanjima na 60m i 300m te skoku u dalj, bacanju vortexa i štafetama. Natjecanje je bilo pojedinačno i ekipno.

Detaljnije

Erste plava liga, okupila je na stadionu SRC Mladost u Čakovcu učenike 1. - 6. razreda osnovnih škola. Nastupali su učenici iz gotovo svih osnovnih škola u Međimurje, ali bilo ih je i iz ostalih ┼żupanija. Natjecanja su se odvijala u disciplinama 60m, 300m, 600m, skok u dalj, bacanju vortexa i bacanju kugle.

Detaljnije

I ove godine ste pozvani na jubilarnu 5. utrku općine Mala Subotica koja će se odr┼żati 9. srpnja 2022. godine s početkom u 18:00 sati na uobičajenoj lokaciji kod Osnovne škole Tomaša Goričanca. Za razliku od prethodnih izdanja, promijenile su se trasa i duljina kraće i du┼że utrke zbog izgradnje novog mosta preko Trnave, pa mo┼żete birati između dva ili jednog kruga od 4,2 km.

Detaljnije

U sklopu Orehijade i proslave dana općine vrlo uspješno je organizirana prva utrka ulicama Orehovice po prilično vrućem nedjeljnom poslijepodnevu. Premijerni pobjednici su Dubravka Horvat i Siniša Škvorc na dva kruga po "Revici", Ana Goričanec i Saša Horvat u jednom krugu od 3 km.

Detaljnije

┼Żupanijsko natjecanje za učenice i učenike 5. i 6. razreda osnovnih škola Međimurja po prvi je puta odr┼żano u Podturnu na tartanskoj 200-metarskoj stazi OŠ Podturen i u organizaciji ŠSD-a Ponos Podturen. Sudjelovalo je devet škola u muškoj i isto toliko u ┼żenskoj konkurenciji a titule najboljih ponijele su ŠSD Pume iz OŠ Nedelišće kod učenica te ŠSD Kondor iz OŠ Mursko Središće kod učenika...

Detaljnije

Nakon dvogodišnje stanke izazvane pandemijom covid-a 19, u čakovečkom parku ponovo su trčali polaznici vrtića, te osnovnih i srednjih škola s podučja Međimurja. Unatoč izostanku velikog broja djece zbog vjerskih obreda na ovogodišnjem Proljetnom krosu okupilo se čak 745 trkača, a trčalo se po lijepom i ugodnom vremenu. Kros su poduprli pokrovitelji Međimurska ┼żupanija i Grad Čakovec te sponzori AMC Međimurje i Ambijenti Čakovec, a prije početka prve utrke male trkače je pozdravila gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini. U borbi za medalje najuspješnije su bile čakovečke osnovne škole a u neizvjesnoj završnici titulu najbolje ponijela je III OŠ iz Čakovca sa tri zlatne, dvije srebrne i dvije brončane medalje. 

Detaljnije

Nakon dvije godine pauze odr┼żana je 7. kros utrka u Frkanovcu u prekrasnom prirodnom ambijentu i organizaciji Udruge Frkanovčani. Pobjednici su: Alenka Horvat i Ivan Maltar na du┼żoj dionici, kao i Lea Kos (sa rekordom kraće staze) i Saša Horvat.

Detaljnije